De bloggers

Zeven jonge creatieven onderzoeken tijdens de tentoonstellingsperiode van Alfred Stevens hoe actueel de verschillende thema’s uit de tentoonstelling nog zijn.

De deelnemers van dit project zijn afkomstig uit verschillende kunstzinnige disciplines zoals fotografie, videokunst en theatervormgeving:

DaanDirk.met.tv-fietsDaan Dirk de Jonge

Daan Dirk de Jonge (1980) studeerde filosofie en logica aan de Universiteit van Amsterdam en ontwikkelde zich tegelijkertijd tot videokunstenaar.

Daan werkt samen met Didier Jansen onder de naam Devils Haircut Visuals. Samen realiseren zij videoprojecten. Recent maakten zij de straten van Amsterdam onveilig met een TV-fiets. Eerder creëerden zij voor openlucht filmfestival Pluk de Nacht een televisie caravan, waarmee zij onder andere ook op DanceValley stonden. Devils Haircut Visuals VJde op verschillende plekken, zoals Paradiso en Studio K.

Daarnaast richtte Daan de website LoopSetShop op, voor koop en verkoop van video loops.

www.devilshaircutvisuals.nl
www.loopsetshop.com

.

Dennis de GrootDennis de Groot

Dennis de Groot (Waalwijk, 1982) woont in Amsterdam en werkt als grafisch ontwerper voor reclamebureau NIEUW, dat zich specialiseert in vrouwelijke communicatie. Daarnaast is hij actief binnen verschillende disciplines. Als fotograaf legt hij sinds 2006 zijn dagelijks leven vast op zijn fotoblog en is hij geregeld te vinden in het Amsterdamse nachtleven. Als VJ stond hij als resident in Paradiso, De Effenaar en op verschillende festivals en clubavonden, waar hij tevens ook regelmatig te vinden is als DJ. Voor de overige tijd blijft Dennis werkzaam als freelance grafisch en interactief ontwerper voor zijn eigen bureau, PunchDouble.

http://punchdouble.com
http://blog.punchdouble.com

.

Geertje GeurtsenGeertje Geurtsen

Geertje Geurtsen (Amsterdam, 1980) heeft na haar middelbare school eerst een aantal jaar gereisd. Naar o.a. het Midden Oosten en Latijns Amerika.

Uiteindelijk besloot ze om haar twee passies, theater en beeldende kunst, samen te voegen in de studie theatervormgeving aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht. Afgelopen juni is ze afgestudeerd met een ontwerp concept en een beeldend onderzoek naar Urban Interventies. Afgelopen zomer stond ze samen met Thomas van Ouwerkerk en Lotte Rischen op het Over het IJ festival met een beeldend theater voorstelling in een zeecontainer.

.

Lisa KortenhorstLisa Kortenhorst

Lisa Kortenhorst  (1980) studeerde in 2004 af aan de Fotoacademie in Amsterdam. Sinds haar afstuderen is Lisa actief als freelance fotografe voor verschillde tijdschriften in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft zij geexposeert met haar vrije werk in Amsterdam, London, Berlijn, Portugal en Jordanie.

Sinds een aantal jaren heeft ze een nauw samenwerkingsverband met modeontwerpster Catta Donkersloot. Zij hebben door de jaren heen meerdere presentaties gehouden waarbij hun disciplines op een bijzondere wijze bij elkaar komen. Momenteel runt Lisa haar eigen galerie in Berlijn.
www.lisakortenhorst.com

.

niels1Niels Arnbak

Niels geeft themafeesten zoals World Pillow Fight Day Amsterdam en het Tourist Day Trip Festival met Bad Taste Unlimited en werkt als creatief bij digitaal reclamebureau Euro RSCG 4D.  www.badtaste.nl.

.

.

.

Yafit en YaelKunstenaarsduo Yafit Taranto en Yael Assaf

Yafit Taranto is multidisciplinair kunstenaar en studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. Zij is mede-oprichter van grafisch ontwerpbureau Bad-publicity en is daarnaast werkzaam als VJ in de Melkweg en op locatie bij grootschalige muziekevenementen als Lowlands.

Yael Assaf is visueel kunstenaar en filmmaker gespecialiseerd in nieuwe media. Zij studeerde aan de School of Visual Theater in Jeruzalem en aan de Gerrit Rietveld Academie. Met haar eindexamenfilm Everyone Has to Get Over His Biography won zij in 2008 een TENT. Academie Award.

Onder de naam ‘Ground Control’ werken Yafit en Yael samen aan creaties van uiteenlopende aard, hun micromovie Kip in touch werd getoond op het Rotterdams Film Festival 2008.

Advertenties
 1. gonzalo bilbao
  26 september 2009 om 17:09

  mooie schilderij

 2. morozovs
  11 december 2009 om 22:06

  disse lu porcu su lu tavolacciu *me pare tuttu tranne che una partita a briscola!!!*

 3. morozovs
  11 december 2009 om 22:10

  a picchia e` picchia mica lenticchia

 4. D
  15 januari 2010 om 16:40

  Hello to you both,

  At your talk you said, i think, that to you emancipation is an internal state of mind. I have been researching authenticity, which seems to be linked to this concept. People (men) such as the philiospher Kierkegaard, and the Psychotherpist Freud both saw authenticity/enamciaption as an internal concept, whereas Marx and Hegel thought of it not as an internal phenomenon but as a social construct/construction. Do you see a link between enamcipation and authenticity of self? I guess “traditional” Feminists would also argue that these concepts are externally driven: driven by the structure of society and women’s place in it. i wondered if you really think enamcipation can be truly or fully achieved, for men or women, under Capitalism?

 5. 13 maart 2010 om 02:09

  I YUST LOVE Vincent van Gogh .

  BORN in ARUBA
  Valery miszel Juliana. Is the Great Great Great Grand grand child of .
  Philip Hermogenes Calderon, her grant father. Philips Hermogenes Juliana

  My graet great great GRAND FATHER AND VINCENTvanGOGH WHERE FRIENDS

  http://www.freewebs.com/vmjuliana

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: